Vinterhårvård tips

Vinterhårvård tips

Dina Lokala Frisör i Trosa

Vintern är snart här och vi är förmodligen alla bekanta med hur det tar på vårt hår. Vintervädret påverkar alla hårstrukturer och hårtyper. Precis som huden behöver håret skydd från kylan för att förbli mjukt och friskt. Försvara dina lockar från arktisk luft, piskande vindar, statisk elektricitet och till och med inomhusvärme. Man vill ha en härlig look att visa upp när våren (äntligen) kommer!

Vi på Beauty by Venus dina lokala frisör i Trosa är här för att hjälpa dig på väg dit.

Prova dessa 10 vinterhårvård tips för att hålla ditt hår i bra form – även när det är kallt ute:

Bär en hatt | Vinterhårvård tips | Frisör i Trosa

1. Bär en Hatt

Det är viktigt att täcka håret under vintermånaderna för att skydda det från den fuktavvisande torra luften, snö, vind och regn. Det här är inte tiden att oroa sig för fruktade hatthår. Elementen gör att håret torkas ut, vilket innebär att håret gör sönder snabbare.

Ull, bomull och andra tyger kan också orsaka brott, så se till att fodra din hatt med siden eller satin för att förhindra skador. Bekämpa statisk elektricitet under hatten genom att använda en torr oljespray. Torra oljor är viktlösa och innehåller naturliga oljor som återfuktar håret och återställer dess glans.

2. Köp en luftfuktare

Vill du veta ett överraskande sätt att bekämpa torrt hår på vintern? Använd en luftfuktare. Uppvärmning inomhus gör att luften i ditt hem blir väldigt torr, vilket drar ut fukt ur håret. Luftfuktare hjälper till att återfukta luften för att hålla dina lockar glänsande.

Köp en luftfuktare | Vinterhårvård tips | Frisör i Trosa | Frisör i Trosa
Få regelbundna trimningar | Vinterhårvård tips | Frisör i Trosa

3. Få regelbundna trimningar

Att klippa håret var fjärde till åttonde vecka är ett bra sätt att bibehålla hårets hälsa och hålla dina lockar fräscha. Ta en halv tum från botten för att minska risken för att utveckla torra, kluvna toppar.

4. Sänk vattentemperaturen när du duschar

Även om en ångande dusch kan vara precis vad du letar efter när temperaturen är under fryspunkten, kan varmt vatten suga ut fukt från ditt hår vilket gör det skört och mer sårbart för att gå sönder. Tvätta håret med ljummet vatten och skölj sedan efter en kall sköljning istället.

Lower the water temperature when showering. | Frisör i Trosa
Undvik Värmestyling | Frisör i Trosa

5. Undvik värmestyling

Det är bäst att låta håret lufttorka. Att föna drar ut fukt ur håret vilket ökar risken för att det går sönder. Värme fri torkning hjälper till att hålla ditt hår glänsande och friskt. Kort om tid? För att dina lockar torka naturligt, då skulle vara kvälls dusch bra alternativ. Omfamna ditt naturliga hår och lufttorka när det är möjligt. När ditt hår redan är känsligt under de kallare månaderna, förstärker värmestyling problemet och suger fukten direkt ur dina hårstrån. Avstå från att platta eller locka håret under vintern. Trending stilar som twists, flätor och bullar kan utförskas under den här tiden.

6. Lämna inte huset med blött hår

Vått hår är mer känsligt för skador än torrt hår. Att gå ute på vintern med ett vått huvud kan få håret att frysa och gå sönder. Även om lufttorkning är bäst, är det bättre att föna håret än att gå utomhus med blött hår.

Frisör i Trosa
Frisör i Trosa

7. Använd en oljebehandling

När vintern förstör ditt hår, återställ fukten med en oljebaserad hårkur. Välj en lätt leave-in-formel med arganolja för att omedelbart revitalisera torrt, skadat hår. Applicera närande hårolja i topparna dagligen för att fylla på med fukt och skydda ditt hår.

8. Deep condition en gång i veckan

Moisturizing är namnet på spelet för vinterhårvård. Använd ett leave-in balsam varje vecka för att fylla på fukt och bekämpa effekterna av heta stylingverktyg, inomhusvärme och kalla vintervindar. Statiskt hår är en vanlig företeelse när ditt hår utsätts för kallt väder. Försök att hålla håret återfuktat med balsam för att skydda det. Du kanske också vill prova att svepa ett torkdukslakan lätt över de fly-aways för att befria ditt hår från statisk elektricitet.

Frisör i Trosa
Unna dig en hårmask varje vecka | Frisör i Trosa

9. Unna dig en hårmask varje vecka

Precis som veckovisa ansiktsmasker är avgörande för en frisk hud, kan veckovisa hårmasker göra en betydande skillnad när det kommer till torrt, skadat hår. De kan vända effekterna av torrhet samtidigt som de ser till att ditt hår skyddas på en optimal nivå året runt. Hårmasker är snabba och enkla att använda. De är packade med massor av hårhälsofördelar och är effektiva på under 20 minuter. Hårmasker har bra egenskaper så som att den återfuktar och tillför glans samt mjukgör håret.

10. Undvik frekventa hårtvättar

Om du är någon som tvättar håret varje dag är det dags att ändra på det. Om du övertvättar håret kommer det att ta bort naturliga oljor som hjälper till att hålla håret återfuktat och skyddat. Detta är särskilt illa på vintern när dessa oljor är välbehövliga. Försök att förlänga tiden mellan dina tvättar så mycket som möjligt. Om du vanligtvis tvättar håret varje dag, ändra till varannan dag. Om du tycker att ditt hår fortfarande är väldigt torrt, försök var tredje dag. Ett annat sätt att hjälpa till att förlänga tiden mellan tvättarna är att använda torrschampo. Torrschampo öppnar upp hårstrået och ger liv tillbaka till din frisyr. Det kommer också att hålla ditt hår doftande och fräscht.

Undvik frekventa hårtvättar | Frisör i Trosa

Behöver du fler tips och råd så finns vi här din lokala frisör i Trosa för att hjälpa dig.